1. loka, 2017

Temppelivuori

2017 lokakuun kuukauden työ: Temppelivuori 2012, 110cm x 110cm, öljy/pellava

Iltapunaisen valtaama näkymä vuorelle. Ajatukset tutkivat viivamaista kartoitusta. Mikä on maamerkkien tarkoitus? Kiipeä ylös vuorelle ja kerro mitä koet.

1. syys, 2017

Pyörä

2017 syyskuun kuukauden työ: Pyörä (2000), 98cm x150cm, öljy/vaneri/naru

Tämä työ muistuttaa minua pysy liikkeessä - kestä aikaa, luo nahkasi uudelleen. Sama muistutus pätee sirkustaiteilijoillekin, Mikä on liikkeen tulkinta esityksissä. Epäonnistuminen tai onnistuninen ja nöyryys yrittää uudestaan alistumatta maneeriin. - Tervehdys yleisölle ja aavepyöräilijä jatkaa matkaansa.

1. elo, 2017

Muurahaisten polut

2017 elokuun kuukauden työ: Muurahaisten polut 2011, 140cm x 110cm, öljy/pellava               

Muurahaisten maailma kasvoi teemaksi 2010 - 2011. Teema nostaa esille illuusiot ja kokemukset nuoruudesta. Vaaramaisemat väririnnastuksineen. Metsän hengitys. Äänet. Metsätiet kiemurtelevina käärmeinä seikkailuineen johtavat lopulta muurahaisten poluille. Muistan kymmenvuotiaana kävelleeni polun viertä välttäen tallaamasta muurahaiskulkuetta. Yllätyin, kun kuusikymppisenä löysin Buddhan tekstin: Jos astut vahingossa muurahaisten päälle, sitä ei lasketa sinulle synniksi, sillä tahtosi pahuus tai hyvyys on ratkaiseva.

1. heinä, 2017

Nimikkoratsu

2017 heinäkuun kuukauden työ: Nimikkoratsu 1989, 96cm x 80cm. öljy/pellava 

Työ kuuluu teemaan kiinalaiset hevoset, joiden vaikutelmat syntyivät Chinatownin värikkyydestä vieraillessani San Franciscossa. Tuo värimaailma toistui rikkautena useiden vuosien ajan. Se avasi vapauden rikkoa aihe tunnetasolle. Se myös mahdollisti leikkiä aiheella etsiessä hetkellistä mielihyvää maalaamalla ja sanallisilla syrjähypyillä. --- Hevonen lihoi laitumella, söi kaiken vihreän, turposi punaiseksi ja lensi kiinaan.

1. kesä, 2017

Erämies

Erämies 2007, kokeus 50cm, öljy/haapa

Veistin erämiehen haavasta, kuivatin puun ja kyllästin sen puuöljyllä. Värikerros on ohut, jättäen kirveen veistosjäljen näkyviin. En metsästä, mutta tunnen Pojhjois-Karjalan korpimaisemien hengen helteineen ja räntäsateineen.Kymmen vuotiaan pojan muistot kalareissuista Jonkerejärven rannoilla. Kalastus,ruuan laitto nuotion äärellä ja yöpymiset veneen alla. Kaikki nämä kokemukset Joel sedän opastamana on maalattu muistiini. Veistoksen nimi kuuluisi olla Joel, kiitoksena miehen mallista, mutta Joel oli oikea Erämies.