1. touko, 2017

Kevään tulo

2017 toukokuun kuukauden työ: Kevään tulo 2009, 140cm x 40cm, öljy/pellava

Aurinko raottaa taivaan kantta.Annostelee valoa jakaen sen värikenttiin. Löytää virtaavan palapelin. Korostaa vuoden ajan vaihtumista. Mieli kysyy - koska omenapuut alkavat kukkia? Malta vielä. Tutki karttaa edessäsi. Kuvio toistuu joka kevät. Osaatko lukea? Illuusio on alleviivattu muistiisi.

1. huhti, 2017

Poikilot

Poikilo on piiloperinne menneisyydestä jossa joenkansan tukkipojat veistelivät kapuloita kevään merkkinä valitsemalleen piikatytölle

He veistivät koverrukset kaarrellen kuin ujot tunteet värittivät osan puuta, jättäen lepänpunaisen näkyviin

Ja se väri oli pitävä, tosi nuoren rakkauden vala kirveellä puusta veistetty poikilo onnesta, jota ilman ei voi elää

Metsänpojat täyttivät rannat käsissään kukkivat poikilot kirjavina mielessään toivo kuin tuuli odottaen myöntävää vastausta

pn 2004

 

1. maalis, 2017

Kubistiset aivot

2017 maaliskuun kuukauden työ: Kubistiset aivot (2001), 60 cm x 60 cm, öljy / kartonki

Sannäsin näyttelyni teema oli kubistiset aivot. Kuvan työ on tehty japanin paperille ja paperikerroksia on useita, joista kehittyy kuultovaikutelma. Lehdistötilaisuudessa esittelin työsarjaa eri versioina omina kukkatauluinani. Näyttely oli upeassa ympäristössä ja mielyttävä kokemus koostuen erilaisista yleisön tulkinnoista.

1. helmi, 2017

Muuri

2017 helmikuun kuukauden työ: Muuri (2012), 140 cm x 110 cm, öljy / pellava

Maalauksen nimi voisi olla myös elämän muuri. Luova seikkailu ajan pinnalla. Meillä kaikilla erilainen. Seikkailu jättää omat kuviot ja rakennelmat rajatulle alueelle. Ajatuskenttien liikkeet mielessämme. Niiden rakentama maailma, käsitys ja asenne kokonaisuuteen, ajalliseen toimintaan. Kaikki jättää jälkensä päättyen arvaamattomaan, valoon tai valottomuuteen.

1. tammi, 2017

Talvipuutarha

 2017 tammikuun kuukauden työ: Talvipuutarha 2009, 50cm x 50cm, öljy/pellava                           

Kiinalaisen runouden kulta-ajalla ( 618 - 907 ) runoilla ei ollut nimiä, vain numerot. Tutkiessani asiaa tuli mieleen maalausteni nimet, jotka usein itsellekin ovat monitulkinnallisia. Mikä on oikea valinta, joka tuo parhaiten kokonaisnäkemyksen katsojalle. Ehkäpä tämä aika vaatii selvityksen. Mutta jos työni kestäisivät aikaa, niin ehkä pelkkä numerokin riittäisi.